Společnost Abbott otevírá novou farmaceutickou výzkumnou laboratoř v Singapuru

Společnost Abbott ohlásila otevření nové laboratoře pro farmaceutický analytický výzkum v Singapuru, ve výzkumném parku Biopolis. Tato nová laboratoř je první zařízení společnosti Abbott pro farmaceutický výzkum a vývoj v jihovýchodní Asii.

Budou se zde provádět studie stability, včetně studií účinných farmaceutických látek a nových forem léků tak, aby byly splněny globální regulační požadavky kladené na nová farmaka. Práce prováděné touto laboratoří umožní společnosti Abbott urychlit vývoj nových léků a potenciálně umožní rychleji dostávat  k pacientům nové léky v oblasti neurologie a zhoubného bujení. Otevření laboratoře bylo oznámeno při příležitosti dedikační slavnosti.

"Abbott v posledním desetiletí  neustále zvyšoval své investice do výzkumu a vývoje a výsledek je velice slibný," řekl John M. Leonard, M.D., první  viceprezident divize Pharmaceuticals, Research and Development, Abbott. "Využít potenciál růstu pipeline společnosti Abbott  vyžaduje opravdu globální organizace výzkumu a vývoje. Vědecké talenty, které jsou v Singapuru k dispozici, byly logickým předpokladem pro rozhodnutí rozšířit podnikání společnosti Abbott v této oblasti."

Další informace v přiložené originální tiskové zprávě (PDF, 29 kB).