SIMCOR ® (niacín s predĺženou dobou uvoľňovania / simvastatín) spoločnosti Abbott získal od FDA schválenie novej intenzity dávok

Spoločnosť Abbott získala od Amerického úradu pre potraviny a lieky (FDA) schválenie na novú silu dávok preparátu SIMCOR ®, lieku na zníženie cholesterolu.

Nová dávka preparátu SIMCOR kombinuje 40 mg simvastatínu – čo je najčastejšie predpisovaná dávka simvastatínu – buď s 500 mg alebo 1000 mg niacínu s predĺženým účinkom. SIMCOR je prvým liekom obsahujúcim kombináciu niacínu s predĺženým účinkom a simvastatínu, čo je najčastejšie používaný statín.

Ďalšie informácie v priloženej originálnej tlačovej správe (PDF, 50 kB).

Informácie o spoločnosti Abbott
Abbott je svetová spoločnosť pôsobiaca v oblasti starostlivosti o zdravie, ktorá je zameraná na výskum, vývoj, výrobu a predaj farmaceutických prípravkov, výživových prípravkov, prostriedkov zdravotníckej techniky a diagnostík. Spoločnosť zamestnáva viac ako 83 000 ľudí a predáva svoje výrobky vo viac ako 130 krajinách sveta. Novinky, tlačové správy spoločnosti a ostatné informácie Abbott sú dostupné na internetovej adrese www.abbott.skwww.abbott.com.